Virusfri med Bullgard

I feriemånederne tager mange deres bærbare PC med rundt i sommerlandet – og det øger risikoen for at få virus eller blive angrebet af hackere. Ved at følge nogle få sikkerhedsregler kan man imidlertid gøre den bærbare mindre udsat.

Den bærbare PC er skabt til at blive taget med, og det gør vi i særlig høj grad her i sommermånederne. Den kommer med i bilen, op på hotelværelset, ind på caféen og måske også et smut med til stranden – og det øger risikoen for virusangreb og for at blive hacket. Der er primært to faktorer, der gør den bærbare PC ekstra udsat:

Trådløse netværk og nye brugere

Når man er ude, er det fristende at benytte de trådløse netværk, som tilbyder sig – og det er ofte her, det går galt. Logger du på et usikret netværk, kan personer med det rette udstyr følge dine aktiviteter, aflure password mv. Den anden risikofaktor er, at der typisk er flere personer end normalt, der benytter den bærbare PC, som er med på turen. Familie, venner, folk du rejser sammen med, eller som du møder, får måske lov til at låne din PC. Det betyder, at du ikke har kontrol med, hvilke hjemmesider de besøger, og hvad disse sider indeholder.

5 genveje til en sikker sommer

Med nogle simple sikkerhedsregler kan du dog nedsætte risikoen for at skulle bruge ferien på at rydde op i dine systemer, mens resten af familien tager på stranden og spiser is. Internetsikkerhedsfirmaet

BullGuard har fem gode råd til, hvordan du får en virus fri sommer:

  1. Giv ikke dit kodeord til din computer til andre. Opret i stedet en midlertidig gæstekonto med begrænsede rettigheder, hvis andre skal bruge din computer i løbet af sommeren.
  2. Opbevar aldrig kodeord og brugernavne på eller sammen med din computer.
  3. Tag backup af de vigtigste filer og billeder, og gem dem online. Når du vælger antivirusprogrammer og anden software til at sikre dig på internettet, så gå efter software med onlinebackup, så du er sikret mod at miste vigtige filer.
  4. Hold dig til sikre netværk – det vil sige netværk, hvis indehaver du kender. Det kan være fristende at benytte trådløse netværk, der ikke kræver kodeord, men her kan enhver med det rigtige software se alt, hvad du foretager dig online.
  5. Tjek, at den internetsikkerheds-software, du har installeret, er opdateret og effektiv. Den skal indeholde anti-virus, anti-spam, firewall og anti-phishing – det er den billigste og mest enkle måde at sikre sig en virusfri sommer på.

Læs mere om internetsikkerhed og antivirus på www.bullguard.com