Sådan bliver Windows ramt af virus

Det danske it-sikkerhedsfirma CSIS indsamler systematisk data fra diverse hackere der inficerer Microsoft Windows brugere med virus ved brug af kommercielle hacker-værktøjer.

Undersøgelserne er baseret på omfattende statistisk materiale, der dækker mere end en halv million brugere på globalt plan og som alle er blevet eksponeret for ondsindet kode. Af disse er flere end 30% blevet inficeret med virus og malware på grund af manglende sikkerhedsopdateringer.

Undersøgelsernw afslører, at hovedparten af de Microsoft Windows maskiner der dagligt inficeres med virus og malware skyldes, at brugeren ikke opdaterer centrale og populære tredjepartsprodukter som typisk leveres med en præinstalleret Windows maskine.

Det er primært tre populære softwarepakker, herunder Sun/Oracle Java JRE, Adobe Reader/Acrobat og Adobe Flash, som introducerer sårbarheder hos både virksomheder og private brugere.

CSIS observerede, at flere end 2000 danske PC’ere blev inficeret med virus/malware som følge af ikke opdateret software.

Detaljerede oplysninger omkring vores undersøgelse er postet på vores hjemmeside på adressen: http://www.csis.dk/da/csis/news/3321/

CSIS Security Group